4.Yeni Yıl Bebeklerine Kütüphane Üyeliği 2018

BEBEKLERE KÜTÜPHANE ÜYE KARTI
"
Bebeğinize kitap okumak için hiçbir zaman çok erken değildir." Anne babaların bebeğin doğumundan itibaren onlara kitap okuma imkanını Bornova İlçe Halk Kütüphanesi Üye Kartı sağlamaktayız.  Bebeğin anne babasının sesiyle rahatlaması, dinleme becerilerinin gelişmesi kitap okuma aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bebekle birlikte okuma yaparak düzenli okuma rutini oluşturmak günlük yaşantının doğal parçası haline getirildiğinde kelime hazinesinin, sözel becerilerin ve iletişimin artması, hayal gücünün gelişmesi kaçınılmazdır. 

2015 yılından beri Bornova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü ile sürdürdüğü çalışma ile Yeni Yıl Bebeklerine Kütüphane Üye Kartı vermektedir. Birçok ülkede kütüphane kartına sahip olmak çocukluk dönemine ait değerli bir anı olarak değerlendirilmektedir. Çocuklarda sorumluluk ve aidiyet duygusunun gelişmesi,  kütüphanenin sağladığı imkanların eve taşınması, çocukların kendileri ile yaşıt kütüphane kartlarının olması, okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığı yaratmada farkındalık yaratma amaçları içeren bu etkinlik her yıl İzmir'de il kapsamında düzenlenen Kütüphane Haftası programında yer almaktadır. 

2018 yılında "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" teması ile kutlanan 54. Kütüphane Haftasında Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi ve Yerel Tohum Derneğinin katkılarıyla düzenlenen "Yeni Yıl Bebeklerine Kütüphane Üyeliği" etkinliğinde bebeklere, Bornova İlçe Halk Kütüphanesi kumbarası, ayraç, rozet ve yerel tohumlar sayın Bornova Kaymakamı tarafından hediye edilmiştir.


Ekran Alıntısı.JPG
b1.jpgb2.jpg

 

b4.jpgb5.jpg




 




İçerik Görüntülenme Sayısı

Bu sayfa 1105 kez gösterilmiştir.